Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Több mint egy hete nem találtak fertőzöttet egy német tartományban

Létrehozva:

A 83 milliós országban összesen 5300 aktív fertőzött van.

A német közigazgatás 401 alapegysége (járások, városok) közül 120-ban egyetlen fertőzést sem regisztráltak az utóbbi héten idézi a – Robert Koch országos közegészségügyi intézet jelentését az MTI. Mecklenburg-Elő-Pomeránia jár az élen, ott az egész tartomány megúszta új fertőzés nélkül az elmúlt hetet. Észak-Rajna-Vesztfáliában viszont nem ilyen nyugodt a helyzet: múlt héten 857 új fertőzést regisztráltak, ez az összes németországi új fertőzés egyharmada. Az aktív esetek becsült száma 5300 körül van a 83,2 milliós országban.

Az ország északkeleti részén fekvő Mecklenburg-Elő-Pomeránia eddig is a járványt legkevésbé megszenvedő térség volt, a járvány kezdete óta csupán 804 igazolt fertőzést jegyeztek fel, míg Észak-Rajna-Vesztfáliában csaknem 45 ezret.

Németországban a koronavírus-járvány egyre inkább helyi kitörésekből, fellángolásokból áll, amelyeket eddig rendre sikerült megfékezni, az úgynevezett reprodukciós ráta (R) pedig 1 alatt van. A négynapos és a hétnapos mozgóátlag egyaránt 0,93, vagyis minden 100 új fertőzött átlagosan 93 embernek adja át a vírust, amely így lassan visszaszorul.

A hivatalos adatok szerint Magyarországon is több megye van, ahol már két hete nem regisztráltak új fertőzöttet. Ilyen Baranya, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye is.

Legnépszerűbb cikkeink