Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Négy ember ellen eljárást indult, amiért agyhalottra vertek egy buszsofőrt Franciaországban

Létrehozva:

Pedig csak arra kérte őket, hogy a szabályoknak megfelelően vegyenek fel szájmaszkot.

Egy 22 és egy 23 éves férfi ellen szándékos emberölés, míg harminc év körüli társaik ellen segítségnyújtás elmulasztás miatt emeltek vádat. Mindannyian előzetes letartóztatásba kerültek.

Marc Mariée helyettes ügyész tájékoztatása szerint az 59 éves sofőr elleni „szélsőségesen erőszakos” támadás vasárnap este 7-kor történt Bayonne egyik külvárosi negyedének autóbuszmegállójában. Philippe Monguillot a gyanúsítottak egyikének jegyét akarta volna ellenőrizni, a másik három férfit pedig arra kérte, hogy vegyék fel a koronavírus-járvány miatt a tömegközlekedési eszközökön kötelező szájmaszkot.

„Sértegetések, majd lökdösődés következett. A sofőrt lerángatták a buszról. Két gyanúsított megrugdosta, és ököllel ütéseket mért a felsőtestére, a fejére is” – mondta a helyettes ügyész.

A négy férfi a járdán hagyta az eszméletlen állapotba került buszsofőrt, elmenekültek a helyszínről, majd az egyikük lakásában húzták meg magukat.

A brutális támadás olyan heves érzelmeket váltott ki a sofőr kollegáiból, hogy hétfőn valamennyien munkabeszüntetést hirdettek, s jelezték, hogy a temetés előtt nem veszik fel a munkát.

Családjának kezdeményezésre szerda este csendes meneten emlékeznek a buszsofőrre Bayonne-ban. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink