Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Téglákat és köveket raktak a sínekre, csoda, hogy nem lett baleset

Létrehozva:

A 27 éves férfi és a 11 éves fiú kíváncsi volt, hogy mi történik, ha ezeken áthajt egy vonat.

A rendőrség szerint „csikkezni” járt a nagykátai vasútállomásra M. Dávid és a kiskorú ismerőse. Az egyik ilyen alkalommal kezdtek el kavicsokat, köveket és betondarabokat pakolni a sínre, hogy megtudják: mi történik ha átmegy rajta egy vonat. A nagykátai vasútállomás vasútőre július 1-jén tett bejelentést, hogy betontörmelékeket talált az egyik vágánysínen. Valószínűleg egy nagyobb darabból maradt meg, amit egy azon áthaladó vonat tört össze.

A rendőrség szerint csak a szerencsén múlt, hogy nem történt baleset, ugyanis ha elsőként nem egy megállás miatt lassabban haladó szerelvény, hanem egy nagy sebességgel áthaladó vonat megy rá a betondarabokra, akkor az akár a szerelvény kisiklását is okozhatta volna.

Másnap hajnalban egy vonatvezető még időben észrevette a törmelékeket, és sikerült úgy megállnia, hogy ne menjen át rajtuk.

A 11 éves, kiskorút törvényes képviselője jelentében hallgatták ki. Beismerte az elkövetés, és megbánta a tettét. A 27 éves M. Dávid szintén beismerő vallomást tett. Ellene közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Nagykátai Rendőrkapitányság.

Legnépszerűbb cikkeink