Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Ifj. Lomnici Zoltán leleplezte Szerb Antalt és az SZDSZ-t

Létrehozva:

Egyre több helyen ad hangot a véleményének.

A Századvég jogi szakértője, ifj. Lomnici Zoltán most a Hír Tv esti műsorában beszélt az augusztus 20-ai ünnepségek költségeit firtató ellenzékről – írja a 444.hu. Lomnici itt megragadta az alkalmat, hogy elmondja, milyen pusztítást végzett az SZDSZ az oktatáspolitikában.

Sikerült elérni, hogy egy ideig nem tanították az 1956-os eseményeket a magyar iskolákban, gyakorlatilag a magyar királyok életét nem kellett alapjaiban ismerni, nagyobb hangsúlyt helyeztek az egyetemes történetre, mint a magyar történelem legnagyobb alakjainak a bemutatására” – mondta a műsorban.

Az is kiderült, hogy Szerb Antal is SZDSZ-es lehetett, mert valamiért hosszabb könyvet írt a világirodalom történetéről, mint a magyar irodalomtörténetről. Előbbi 924 oldalas, utóbbi 552 oldalas lett. Lomnici hozzátette, hogy ez a különbség már gimnazista korában feltűnt neki.

Az irodalomban is, azt hiszem, hogy nagyobb hangsúlyt kapott az egyetemes irodalom, a nemzetközi irodalom sok esetben, mint például a hazai. Kedvenc példám, hogy Szerb Antal világirodalmi kötete az többszörösen vastag, mint a magyar irodalomról szóló monográfiája. Számomra ez is szembeötlő volt már gimnazista koromban. És ez volt az ajánlott irodalom az irodalomórákhoz” – állapította meg.

Legnépszerűbb cikkeink