Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Feljelentette a fekete férfit, most ellene indul eljárás

Létrehozva:

Forrás: Twitter/Melody Cooper

A nőnek nem ez volt az első rasszista megmozdulása. 

Egy afrikai férfi békésen ült a New York-i Central Parkban, madarakat figyelt, amikor arra járt a 41 éves Amy Cooper. A férfi megkérte a nőt, hogy kösse pórázra a kutyáját. A nő ezután azzal hívta fel a rendőröket, hogy a férfi megfenyegette őt – írja a The Guardian. Az eset még májusban történt, és a férfi videófelvételt is készített róla. A nő ellen most büntetőeljárás indul, amiért hamis vádakat hozott fel az afroamerikai férfi ellen.

A férfi testvére a felvételt közzétette Twitteren, amit 20 millióan néztek már meg. Amy Coopert másnap elbocsátották a munkahelyéről, ahol nyilvánosan elnézést kért az eset miatt.

Az ügy széles körű vitákat váltott ki azzal kapcsolatban, hogy a fehér emberek hogyan ítélik meg a feketéket az Egyesült Államokban. Felhoztak olyan példákat is, amikor azért hívták ki a rendőröket, mert egy fekete ember kocogott a parkban, vagy sétált az utcán, de grillezésért, vagy kertészkedésért is jelentettek már fel afroamerikait.

Amy Coopernek egyébként nem ez volt az első esete, korábban egy koronavírussal kapcsolatos videóban tett rasszista megjegyzéseket.

Legnépszerűbb cikkeink