Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Magyar vizsgafilm a 73. Cannes-i Filmfesztiválon

Létrehozva:

Gryllus Dorka az Agapé című filmben

Beleznai Márk a Budapesti Metropolitan Egyetem végzős hallgatója. Másodévben készült Agapé című vizsgafilmjét meghívták a 73. Cannes-i Filmfesztivál Cinéfondation válogatásába, mely a filmes egyetemek legjobbjait vonultatja fel.

A 16 perces alkotásban Kornél, a tizenéves filmőrült és Hanna, a kissé elvarázsolt negyvenes egyedülálló nő találkoznak.

Aztán pár nap múlva találkoznak még egyszer, és lassan ráébrednek, hogy több közös van bennük, mint gondolták. A két, elsőre eltérő személyiség között hasonló múltbeli élményeik miatt – vagy éppen azok ellenére – egy valószínűtlen kapcsolat kezd kialakulni. A főszerepekben Gryllus Dorka, Kenéz Henrik Ágoston és Egri-Rónay Benjamin láthatók.

1998 óta megrendezésre kerülő Cinefondation programba a világ filmes képzést nyújtó egyetemeinek hallgatói nevezhetik diploma- és vizsgafilmjeiket. Évente több mint 2000 alkotás érkezik be, melyből a zsűri a programba 15-20 filmet válogat be és a legjobb hármat díjjazza a fesztivál során. A tavalyi, 2019-es válogatásban Moldovai Katalin Mozgóképművész mesterszakunkon 2017 diplomázott hallgatónk Ahogy eddig című diplomafilmje szerepelt.

Legnépszerűbb cikkeink