Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

A fán akadt ejtőernyős segítségére érkező helikopter okozta a férfi zuhanását, állítja társa

Létrehozva:

Fotó: Vajda János/MTI

Úgy fest, rossz volt a mentés ötlete: a fán akadt ejtőernyőst megmenteni érkező Mi-8-as akkora szelet keltett a rotorjával, hogy kettétörte a fát, és 20 métert zuhant az áldozat, és a gerincét törte. Legalább is ezt állítja a társa. 

Szó sincs arról, hogy lezuhant volna egy fáról a vasárnap szerencsétlenül járt siklóernyős. Ezt a társa állítja, akivel együtt indultak ernyőzni.

Illés Viktor szerint Oroszi Zsolt sikeresen, sértetlenül leereszkedett egy fára, de nem tudott lemászni, mert nem bírták volna el az ágak. Viszont órákon át biztonságban volt, egészen addig, amíg a segítségére igyekvő Mi-8 típusú szállító helikopter másodszor is meg nem próbálta megmenteni.

A Mi-8-as akkora szelet keltett a rotorjával, hogy kettétörte a fát, amin fennakadt a siklóernyős. Oroszi ekkor esett le és törte el a gerincét.

Az Index azt írta, az első sikertelen mentési kísérlet után visszatérő helikopter rotorszele ugyanis fákat döntött ki, ágakat szakított le, egy mentős is komolyan megsérült.

A mentők másfél órán keresztül küzdöttek a lezuhant férfi életéért és szállítható állapotáért. Azóta intenzív osztályon van, állapota kritikus.

Illés Viktor

Sziasztok! Már gondolom szinte mindenki hallotta, hogy mi történt ma Vértesszőlősön Oroszi Zsolt barátunkkal és sporttársunkkal. Egy ártalmatlan fáraszállásból a mentőszemélyzet hibái folytán…

 

Legnépszerűbb cikkeink