Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Koronavírus: 200 ezer ember került vesztegzár alá Katalóniában

Létrehozva:

Szombat déltől korlátozzák a Lerida város körüli térségben a mozgást a hatóságok.

A spanyolországi Katalónia régióban szombaton elrendelték mintegy 200 ezer ember vesztegzár alá helyezését a Lerida város körüli térségben, miután a nyaralási szezon kezdetével számottevően megnőtt a koronavírusos fertőzöttek száma, írja az MTI. „Döntöttünk (a Barcelonától 150 kilométerre nyugatra fekvő leridai) del Segria övezet elkülönítéséről, mert a térségben jelentősen megnőtt a Covid-19-fertőzések száma” – közölte Quim Torra katalán elnök.

Az intézkedés szombaton délben lépett életbe, és korlátozza az övezet elhagyását, illetve az oda való belépést. Alba Vergés, az autonóm régió egészségügyi minisztere közölte, hogy csak a tíz fő alatti gyülekezés engedélyezett, és felfüggesztették az idősotthonok látogatását.

Spanyolországban két hete oldották fel a tartományok elhagyására vonatkozó kijárási korlátozásokat. Spanyolország június 21-én oldotta fel a belépési tilalmat a Schengen-övezet országai és Nagy-Britannia állampolgárai előtt, és szombaton nyitotta meg a határait 12 újabb ország előtt. A világjárvány által egyik legsúlyosabban érintett országban, Spanyolországban a Covid-19-betegségnek 28 385 halálos áldozata van. A hatóságok úgy vélik, hogy háromhavi szigorú karanténnal sikerült megfékezni a járványt.

Legnépszerűbb cikkeink