Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Huhogták az ellenfelet a szurkolók, így a ZTE légiósa levonult a pályáról

Létrehozva:

A kezdés előtt, a melegítést félbehagyva így tiltakozott a ciprusi Fanos Katelaris a szurkolói rasszizmus ellen. A ZTE edzője szerint a huhogó szurkolók nem rasszisták.

A bemelegítéskor hallotta a ZTE légiósa, Fanos Katelaris, hogy a csapata szurkolói huhognak a Mol Fehérvár FC játékosaira, így úgy döntött, nem lép pályára. A 24.hu által megírt történet szerint a kongói édesanyától származó Omonia Nicosia-kölcsönjátékos a rasszista megnyilvánulás hatására közölte edzőjével, nem áll be, levonult, a melegítést sem fejezte be.

„Először is ember vagyok, másodszor is fekete, és büszke erre”, írta Katelaris a Facebookján. „Tudom, hogy nem tudom megállítani az efféle dolgokat, de a jövőben is folytatom a harcot a hitemért a halálomig. Nincs helye rasszizmusnak a pályán belül és kívül egyaránt.”

A 444 írta meg Sallói István vezetőedző reakcióját a NSO alapján: egy „maroknyi felelőtlen szurkoló miatt nem hagyhatja cserben a klubját és a csapattársait. A klub ezt az incidenst a legnagyobb igyekezete ellenére sem előzhette meg, előzetesen

nehéz kiszűrni ezeket a nézőket, akik valószínűleg nem is rasszisták, csak valahogy cukkolni akarták az ellenfelet.

Dolgozunk a megoldáson, hogy a jövőben ne forduljon elő hasonló eset.”

Legnépszerűbb cikkeink