Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán: Nem lesz második hullám

Létrehozva:

Magyarország megerősödve jöhet ki a válságból, nem a V4-eknek kéne megsegíteni a dél-európai államokat, és fogalma sincs, mit csinál a baloldal – ezekről beszélt Orbán a Kossuth Rádióban.

A járvány első szakaszával szemben győzelmet arattunk, azt kell most a magyaroknak megérteni, hogy ez egy szakaszgyőzelem, nem a háborút nyertük meg, hanem csak egy csatát – mondta Orbán Viktor szokásos pénteki rádióinterjújában. Lehet, hogy most inkább a Balatont érdemes választani – mondta a miniszterelnök, hozzátéve, Brüsszelből folyamatos nyomás van Magyarországon, hogy minél több országból, minél több embert beengedjünk. Egyelőre – Szerbián kívül – nem engedünk be nem uniós országból ellenőrzés nélkül senkit.

„Itt a nyár, emberek fürdőnadrágban, bikiniben, fagylalt, lángos, tehát az ember úgy érzi, hogy kitört a szabadság, és ez részben így is van, de csak részben” – intett óvatosságra a miniszterelnök.

„Sokat gondolkodtunk azon, hogy bezárjuk-e a tranzitzónákat, végül bezártuk”

– mondta Orbán arra kérésre, hogy miért erőlteti Brüsszel, hogy minél több embert engedjünk be az unión kívülről. „Úgy válaszoltunk a brüsszeli támadásra, hogy még keményebbé tettük a határvédelmet” – mondta.

Arról is beszélt, hogy Olaszország, Franciaország és Belgium eladósodott. Szerinte a magyar emberek ahhoz szoktak hozzá, hogy nyugaton jobban mennek a dolgok, miközben a közép-európai országok versenyképesebbek. „A magyar emberek nagyon lassan realizálják, vagy nem igazán, hogy az egész közép-európai perspektíva megváltozott, pénzügyeink rendezettebbek, de egy baj van: szegényebbek vagyunk, amiről a kommunisták tehetnek.”

A miniszterelnök értékelése szerint az uniós gazdasági újraindítási alap arról szól, hogy Kelet-Európa megsegítse-e a bajba jutott délieket.

„Szívesen segítünk, de balekok”

– mondta arról, hogy milyen viták zajlanak Európában a gazdaság újraindításával kapcsolatban.

Orbán szerint Magyarország erősebben kerülhet ki a járvány okozta válságból, mint amilyen állapotban előtte volt, és – ha az egészségügyben jól végzik a dolgukat – szerinte nem lesz második hullám.

Mint mondta, elvesztette a fonalat azzal kapcsolatban, hogy mit csinál a baloldal. Az álvideó szerinte erkölcsi mélypont volt, a baloldal nem állt oda az ország mellé a bajban, ráadásul kilopkodják a nemzeti konzultációs íveket a postaládákból.

Legnépszerűbb cikkeink