Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Gyárfás Tamás csak ironizált, amikor azt állította, egy csomó pénzt kifizetett a Fenyő-ügy miatt

Létrehozva:

Gyárfás Tamás meghallgatásával és iratismertetéssel folytatódott a Fenyő-gyilkosság pere csütörtökön, a Fővárosi Törvényszéken.

Az úszószövetség volt elnöke továbbra is tagadja, hogy bármi köze lenne Fenyő János 1998-as kivégzéséhez, és szerinte hangfelvételek is bizonyítják.

A Pesti Srácok beszámolója szerint Gyárfásék kérésére a bíróságon lejátszottak néhány mondatot abból a hangfelvételből, amit Portik Tamás vett fel kettejük beszélgetéséből a 2000-es évek közepén. Ebben Gyárfás azt mondja, „egy csomó” pénzt fizetett a Fenyő-üggyel összefüggésben „egy palinak”, akinek még tízmillióval tartozik.

  • Portik erre kijelentette, hogy már nem tartozik, mert beszélt az illetővel, aki szerint kifizette, majd hozzátette: meglepte, hogy Gyárfás „ilyen eszközökhöz” folyamodott.
  • Az ex-úszóelnök szerint a leiratból nem teljesen, ám a hangfelvételből egyértelműen kiderül: ő csak ironizálva válaszolt Portik provokációjára.

A bíró ugyanakkor kiemelte, hogy Portik válasza nem olyan volt, mintha humorizálna, hiszen azt állítja, hogy beszélt azzal az illetővel, akit Gyárfás kifizetett, ez pedig csak akkor lehetséges, ha valóban volt kit kifizetni.

A per szeptemberben folytatódik. (Pesti Srácok)

Legnépszerűbb cikkeink