Magyarország

Újabb három évig a hévízi luxusszállodában nyaral a médiahatóság

Published

on

Forrás: Facebook / NaturMed Hotel Carbona

Kifizették a szállást, így továbbra is abban a hévízi luxusszállodában nyaralhatnak a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság munkatársai, amit állami pénzből újítanak fel.

Az mfor.hu szúrta ki, hogy a médiahatóság honlapjára felkerült egy üvegzsebszerződés, ami a magántulajdonban lévő, négycsillagos ingatlanról szól. E szerint 2020-2023 időszakra 197 millió forintért kötöttek szerződést a Hotel Carbonával, ami azt jelenti, hogy a médiahatóság munkatársai három évig még biztosan ott fognak nyaralni.

A hotel emellett a Magyar Turisztikai Ügynökség által kiírt Kisfaludy pályázaton is nyert pénzt, amiért összesen 537 millió forint vissza nem térítendő állami támogatást kapott. Ebből a pénzből fogják felújítani a 260 szobás szállodát, ami egy 4,6 hektáros, arborétumszerű parkban található.

A lap szerint a hotel tulajdonosa a Buda Invest Kft.-n keresztül a Pocsai-család, amelynek feje Pocsai Alex a kormányközeli HírTV egyik alapítója. A szálloda fő tulajdonosai Pocsai lányai, de igazgatósági tag még Bálintfy Gábor ingatlanbefektető-ügyvéd, és kisebbségi tulajdonos Csóti György volt MDF-es és fideszes országgyűlési képviselő.

A médiahatóság a hotelt nem most először választotta nyaralóhelynek, korábban az NMHH elődje is szerződött velük, akkor 35 millió forintot fizettek egy évért. 2017-2020-as időszakra újabb szerződést kötöttek 197 millió forintért, ami azt jelenti, hogy egy év már már akkor is 65,5 millió forintba került a hotelben. Ugyanezt az árat fizették ki most is.

Korábban a médiahatóság azzal indokolta a választását, hogy ez olcsóbb megoldást, mint fenntartani egy ingatlant. Évekkel ezelőtt azért esett a hévízi luxusszállodára a választásuk, mert ők adták a legjobb ajánlatot.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version