Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Magyarország

Mindent beismert a pedofil képek miatt vádolt Kaleta Gábor

Létrehozva:

Felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság, az ítélet ellen fellebbezhetnek. 

A Budai Kerületi Bíróságon zajlott perének szerdai előkészítő ülésén beismerte bűnösségét a volt perui nagykövet. Kaleta Gábor ügyvédje a tárgyaláson azt mondta, hogy a volt diplomata 30 kilót fogyott, és szerinte csak pénzbüntetést kellene kiszabni a pedofíliával vádolt férfira – írja az index.hu.

Kaleta rövid beszédében elmondta, hogy az ügy végtelenül megviselte a családját, a szülei ismeretlen számról kapnak hívásokat, és azt a céget is zaklatják, ahol munkát kapott. „Messze azon a mértéken tapasztalatom ezt a nyomást, ami az életemet eléggé megnehezítette” – mondta.

A járványhelyzet miatt a bíróság májusban tárgyalás nélkül felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Kaletát, de az ügyészség túl enyhének tartotta az ítéletet, ezért fellebbezett. A bíróság végül egy év felfüggesztett börtönbüntetésre és 540 ezer forintos pénzbüntetés megfizetésére ítélte Kaletát.

A bíró indoklásában elmondta, hogy a jelenlegi törvény szerint három hónaptól három évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Mivel az ügyészség indítványozása azt volt, hogy ha Kaleta beismeri a bűnösségét, akkor 1 évet kapjon 3 évre felfüggesztve, így ennél súlyosabb büntetést nem szabhattak ki. Végül 2 év 6 hónapra függesztette fel a büntetést.

Az ítélet ellen fellebbezésnek van helye, az ügyészség és a védelem is háromnapos gondolkodási időt kért.

Legnépszerűbb cikkeink