Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Szerdán újra megnyitja kapuit a füleki vár és a Városi Honismereti Múzeum

Létrehozva:

Füleki vár
Füleki vár / Forrás: Wikipedia

A várban, amely a felvidéki város leglátogatottabb nevezetessége, az idei szezon egyik újdonsága lesz a régészeti tanösvény – közölte az MTI-vel a Füleki Vármúzeum.

A szezon újdonsága lesz a várudvarból nyíló kézműves ház, amely hagyományos mesterségek bemutatására, valamint csoportos foglalkozások színtereként fog szolgálni, míg a lenti várudvarban lévő, újonnan zsindelyezett, félkör alakú bástyában található tájékoztató panelek a környék várairól nyújtanak értékes információkat írják a közleményben.

Újdonságnak számít továbbá a ferences kolostorban berendezett kiállítás is, amely az épület és a ferences rend történetét dolgozza fel, és a várjeggyel tekinthető meg. A város múltját a 17. század végétől egészen a 20. század hatvanas éveiig a városi múzeum gazdag tárlata ismerteti. Július elsejétől a múzeum keddtől péntekig tart nyitva.

A szlovákiai Fülek vára július elsejétől a megszokott nyitvatartási időben várja a látogatókat: október végéig a hét minden napján 10:00-18:00-ig, míg november elsejétől november 15-ig 8:00-16:00-ig.

Legnépszerűbb cikkeink