Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Kurz bekérette a török nagykövetet

Létrehozva:

Fotó: Wikipedia / kremlin.ru

Szélsőjobbos törökök antifákkal csaptak össze Bécs utcáin, több napon keresztül. A kancellár „zéró toleranciát” hirdetett az erőszakkal szemben.

Bekérette a török nagykövetet az osztrák kancellár, Sebastian Kurz: Ozan Ceyhunnak már hétfőn meg kell jelennie a külügyminisztériumban. Bécsben több napig tartó zavargások voltak a héten, ami egy szélsőjobboldali török csoport és kurd tüntetők közötti összecsapással indult. Csütörtökön már kövekkel, petárdákkal és üvegekkel felfegyverkezve estek a rendőröknek, pénteken pedig az Antifa mozgalom is csatlakozott az zavargásokhoz. A szombati tüntetésre már fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el, ezért nem történtek komolyabb összecsapások.

Kurz zéró toleranciát hirdetett az erőszak ellen, és elrendelte, hogy Bécs neuralgikus pontjain, megerősítsék a rendőri jelenlétet. A tüntetések miatt több száz rendőr, a rendőrség WEGA elnevezésű különleges egysége és egy helikopter is napok óta készenlétben van.

Ozan Ceyhun török nagykövetet május végén Susanne Raab néppárti integrációs miniszter is bekérette, amiért a diplomata Bécsben a Ramadan záró rendezvényén „egoistának” nevezte a karácsonyt. A nagykövet azóta bocsánatot kért a történtek miatt – írja az MTI.

Legnépszerűbb cikkeink