Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Filmek, amiket már nagyon várunk

Létrehozva:

Újra kinyitottak a mozik, ám egyelőre még szűkös kínálatból vetítenek. A premierfilmek csak lassan térnek vissza vászonra, az eredeti bemutató dátumához képest jókora késéssel. Tíz olyan filmet szedtünk össze, amit már a járvány előtt is eléggé vártunk, és most végre kiderült, mikor is kerülnek a mozikba.

 

Corpus Christi


Egy szokatlan pap története, aki véletlenül öltötte magára a reverendát. Daniel egy javítóintézetben nevelkedik, és minden álma, hogy pap legyen. Egy kis faluban szerencséje lesz: prédikátornak nézik, és kapva kap az alkalmon, szokatlan nézetei pedig új perspektívát adnak a falubelieknek.
Miért várjuk? Nemcsak az Oscar- jelölésig jutott a legjobb nemzetközi film kategóriában, de tavaly szeptember óta 34 díjat söpört be. Elég jó belépő.
Várható premier: július 2.

 

A láthatatlanok


A bürokrácia ellehetetlenít egy nőknek fenntartott hajléktalanszállót, ám ezt négy, mindenre elszánt szociális munkás nem hagyja annyiban.
Miért várjuk? A társadalmi problémákat mindig is érzékenyen lehetett megragadni vígjátéki eszközökkel, pláne, ha ezt a franciák tették.
Várható premier: július 9.

 

Mulan


Az egyik legkedveltebb kínai mondából készült kalandfilmben egy fiatal lány az ország egyik legnagyobb harcosává válik egy olyan korban, amikor a nőknek férfi ruhát kellett ölteni, hogy hőssé váljanak.
Miért várjuk? Valójában nagyon kíváncsiak vagyunk, hogy a Disney – nem túl jó hírnek örvendő – élőszereplős feldolgozásai közül hogyan szerepel ez a film, amiben eredetileg is szinte csak emberek vannak.
Várható premier: augusztus 20.

 

Tenet


Egy szó, ami ajtókat nyit meg, egy kém, akinek az egész világot kell megmenteni, és egy tényező, ami mindig bekavar: az idő.
Miért várjuk? Egy film Christopher Nolantól, ami az előzetes alapján pont olyan csavaros (vagy zavaros?) mint az Eredet, és olyan menő, mint A sötét lovag-trilógia. Ide vele!
Várható premier: július 30.

 

Pesti balhé


Egy régi, de annál furcsább baráti társaság magukhoz méltó furcsa akcióra készül: egy árverésről nem ellopni, hanem belopni akarnak egy festményt.
Miért várjuk? Egész konkrétan ez az első magyar film, amit a járvány után bemutatnak a mozikban. Hát ki ne várná?!
Várható premier: augusztus 13.

 

Hang nélkül 2.


Egy olyan világban, ahol mindenütt szörnyek lesnek ránk, óvatosságra int minden pillanat. Pláne, ha a rémek hallása olyan kifinomult, hogy a legapróbb zajra is ugranak. A második rész egy család birtoka után elvezet a nagyvilágba.
Miért várjuk? Nagy kihívás egy olyan horrorfilm, ami nem hozhatja ránk a frászt hangokkal, és már ezért is dicséretes az alapötlet, ami számtalan feszültségforrást tud kiaknázni. A moziban pedig egy pisszenés sem hallatszott az első rész vetítése közben.
Várható premier: szeptember 3.

 

King’s Man: A kezdetek


A különleges kémszervezetről szóló akció-komédia harmadik felvonása a múltba vezet vissza, és a titkosszolgálat megalakulását regéli el.
Miért várjuk? Az eddigi részek olyan parádésan figurázták ki az akció- és kémfilmek kliséit, hogy a harmadik résznek is maximális bizalmat szavazunk. Reméljük, nem alaptalanul.
Várható premier: szeptember 17.

 

Tiszt és kém – A Dreyfus-ügy


A történelem egyik leghíresebb koncepciós pere a francia hadsereg tisztje, Alfred Dreyfus ellen zajlott a 19. század végén. A monumentális nagyjátékfilm ennek részleteit viszi vászonra.
Miért várjuk? Roman Polańskiról az utóbbi időben inkább csak a botrányok miatt hallottunk, itt volt az ideje, hogy végre egy film kapcsán is emlegessük a nevét, rendezőként.
Várható premier: szeptember 17.

 

Fekete Özvegy


A Bosszúállókból ismert Natasha Romanoff előtörténetében nemcsak családjával és múltjával, de egy veszélyes összeesküvéssel is szembesülünk.
Miért várjuk? Mert bár a Scarlett Johansson által alakított szuperhőstől a Végjátékban elbúcsúztunk, jó lesz még egyszer, utoljára a vásznon látni, pláne egy jól megérdemelt, önálló filmben, aminek jó részét Magyarországon forgatták.
Várható premier: november 5.

 

007 – Nincs idő meghalni


James Bond visszavonultan él Jamaicán, maga mögött hagyva az akciókat és az ügynökséget, mígnem – ahogy az lenni szokott – feltűnik egy régi barát, aki a segítségét kéri.
Miért várjuk? Egyfelől mert ez lesz a 25. hivatalos James Bond-film, másfelől ez lesz az a James Bondfilm, amiben ötödik alkalommal, egyben utoljára szerepel Daniel Craig. És mert: James Bond-film!
Várható premier: november 19.

 

Összeállításunk eredetileg a Pesti Hírlap pénteki, nyomtatott lapszámában jelent meg.

Legnépszerűbb cikkeink