Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Nagyvilág

Bundesliga – A Leipzig a bronzérmes, kiesett a Düsseldorf

Létrehozva:

Gulácsi Péter és Willi Orbán csapata, az RB Leipzig megszerezte a bronzérmet a német labdarúgó-bajnokságban, miután a szombati 34., utolsó fordulóban 2-1-re nyert Augsburgban, míg az élvonal másik biztos búcsúzója a Fortuna Düsseldorf lett.

A lipcsei együttesnek mindenképpen győznie kellett Augsburgban, hogy biztosan harmadikként zárjon. A két magyar válogatottat is foglalkoztató együttes – a biztos kezdőkapusnak számító Gulácsi ezúttal nem volt a keretben, a hosszú sérülés után visszatért Orbán a kispadon foglalt helyet – végül Timo Werner duplájával nyert: a támadó a győzelmet érő második gólját a 82. percben szerezte. A nyáron a Chelsea-hez távozó válogatott játékos így a szezon idegenbeli mérkőzéseit tekintve 17 góllal zárt, s ezzel beállította Jupp Heynckess 1973-74-ben elért bajnoki rekordját.

A Paderborn mellett a Fortuna Düsseldorf lett a második kieső, miután 3-0-ra kikapott az Union Berlintől. A Werder Bremen élt a lehetőséggel, és mivel 6-1-re kiütötte a vendég Kölnt – az első félidő közepén hét perc alatt lépett meg 3-0-ra –, megcsípte az osztályozós helyet.

A bajnok Bayern München idegenbeli győzelemmel zárta az idényt: a Wolfsburg otthonában aratott 4-0-s vendégsiker a második félidő közepén vált biztossá, amikor a hazaiak létszáma egy kiállítás után megfogyatkozott, a 34 találattal gólkirály Robert Lewandowski pedig értékesítette a büntetőt. A lengyel center ötödször lett a Bundesliga legjobb góllövője, a 34-gyel pedig beállította egyéni rekordját. A bajorok történetük, egyben a Bundesliga története során másodszor érték el a százas határt: az 1971/72-es idényben 101 góllal zártak, ezúttal kereken 100-ig jutottak.

A Freiburg otthon, Sallai Rolanddal a kezdőben magabiztosan, 4-0-ra legyőzte a rossz formáját a szezon végére is megőrző Schalkét. A magyar légiós végigjátszotta találkozót. Szalai Ádám nem lépett pályára a Mainzban, amely 1-0-ra kikapott Leverkusenben. Az ezüstérmes Borussia Dortmund a Hoffenheim elleni hazai 4-0-s vereséggel zárta az idényt. Mind a négy gólt a horvát támadó, Andrej Kramaric szerezte. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink