Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Tüttő Kata: Iszonyúan túlárazták a kötelező felmérést a Fidesz idején az egyik fővárosi cégnél

Létrehozva:

Kétmillió helyett 15 millió forintot költött az akkor még Mitnyan György által vezetett FŐTÁV közvéleménykutatásra, írj a főpolgármester-helyettes.

Vizsgálat indul egy nyolcszorosan túlárazott „fideszes” közvélemény-kutatás miatt – jelentette be közösségi oldalán Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes.

Kötelező a vízműveknek, a csatornázási műveknek és a távfűtő cégnek is kétévente független közvélemény-kutató segítségével felmérni, hogy az emberek mennyire elégedettek a szolgáltatásaikkal. A feladatra 2019-ben a Fővárosi Vízművek 1,78 millió forintért szerződött egy céggel, a Fővárosi Csatornázási Művek pedig 2 millióért.

A FŐTÁV viszont 14,7 millió forintért (+áfa) bízott meg ugyanezzel a feladattal egy követeléskezelő céget, BDM Best Debt Management Kft-t – részletezte az ügyet Tüttő.

Az eset Tarlós István főpolgármestersége alatt történt, a FŐTÁV-ot pedig a Fidesz korábbi XII. kerületi polgármestere, a tavaly decemberben kirúgott Mitnyan György vezette – emlékeztetett a főpolgármester-helyettes. (Hvg)

Tüttő Kata

Fideszes közvélemény-kutatás, nyolcszoros áron, egy követelésbehajtó… cégtől Közgyűlési nap, megy a hiszti a fidesz részéről, hogy minek jött létre a médiacentrum – aminek az a feladata, hogy áttekintse, ésszerűsítse a közszolgáltató cégek által rendelt közvélemény-kutatásokat, kommunikációs- és médiaköltéseket, kiadványokat, rendezvényeket – hőbörögnek, hogy miért költünk ilyen vizsgálatra…?

Legnépszerűbb cikkeink