Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Vitézy megmutatta, hogy fog kinézni a Déli Körvasút Közvágóhíd megállóhelye

Létrehozva:

Forrás: Budapest Fejlesztési Központ

Miután a szaksajtó valahonnan megszerezte, Vitézy Dávid is közölte az új megálló látványtervét.

 A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója a Facebookon azt írta,

„A megálló tervezése már előrehaladott szakaszban tart, az építési engedélyeket nemrég szereztük meg. A kivitelezésre szóló tender kiírását még idén tervezzük, európai uniós forrásokból, csatlakozva a Kelenföldtől induló kapacitásbővítéshez a Déli Körvasúton.

Az új megálló a Soroksári út feletti új, négy vágányos hídszerkezeten kap helyet. A vágányok közt két középperon jön létre, melyek hossza nem csak az elővárosi, de a jövőben akár a távolsági vonatok megállítását is lehetővé teszik.
Az elővárosi forgalomban a Székesfehérvár – Érd, Tatabánya – Budaörs, Pusztaszabolcs – Százhalombatta felől érkező és a Déli Körvasúton át Pestre közlekedő vonatok állnának meg itt, melyek a pesti oldalon Pécel – Hatvan, illetve Kőbánya-Kispest és a tervezett új vonalon a Liszt Ferenc repülőtér felé haladhatnak tovább. A távolsági forgalomban a MÁV Kelet-Magyarországot és Nyugat-Magyarországot összekötő vonatai (pl. a Debrecen vagy Szeged felől a Balatonra vagy Győrbe) haladó távolsági vonatok állhatnak meg itt, csatlakozva Budapest déli részének tömegközlekedési hálózatához.”

Vitézy videót és látványtervet is közölt a projektről.

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink