Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Szerdán egyeztet Palkovics László a színművészetisekkel

Létrehozva:

A tárca szerint a vitatott modellváltással „enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága”. A minisztert a hallgatók hívták konzultálni, vasárnap tüntetés is volt az SZFE előtt.

Palkovics László innovációs és technológiai minisztérium szerdán délután 4 órára várja a minisztériumba egy személyes egyeztetésre a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) hallgatói önkormányzatának képviselőit és az általuk javasolt szakmai csoportok vezetőit – tudatta az ITM sajtóosztálya.

„A kormány elsődleges célja, hogy a magyar fiatalok korszerű képzésben versenyképes tudásra tegyenek szert a hazai felsőoktatásban” – válaszolta az atv.hu kérdésére az ITM.

“A modellváltással az egyetemen tanuló és végző fiatalok színházművészeti, televíziós és filmipari esélyei, lehetőségei jelentősen javulnak.

Az átalakítással nagyobb lesz az egyetemi önállóság,

enyhül az intézmény állami támogatásoknak való kiszolgáltatottsága”.

Válaszában úgy fogalmaz a minisztérium: a rugalmasabb működési keretek különösképpen indokoltak a legmagasabb szintű művészeti képzésben, ezért került az érintett intézmények közé a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) mellett az SZFE is. (Atv)

Legnépszerűbb cikkeink