Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Sportparkot adtak át a Hajógyári-szigeten

Létrehozva:

Egy elhagyott sportpálya felén alakították ki az új fitneszteret.

Modern sportparkot adtak át hétfőn a budapesti Hajógyári-szigeten, ahol a „Budapest 2019 – Európa Sport fővárosa” program keretében, a FŐKERT Nonprofit Zrt. tervezésében és kivitelezésében valósult meg a beruházás.

A FŐKERT hétfői közleménye szerint a fejlesztés bruttó 260 millió forintból jött létre egy olyan területen, ahol a cél „az egykori sportfunkció újraépítése volt”, és a parkkal minél több korosztályt szerettek volna megszólítani.

„A parkterület aktív rekreációs lehetőségét bővítve egy gumiburkolatos sportpálya, két gyepes röplabdapálya, pingpongasztal, fitnesz tér, valamint burkolt és gyepes pihenőterek kerültek kialakításra, mindezt egy többszintes növényállománnyal ellátott pihenőparki környezetben” – olvasható a közleményben, melyből az is kiderül, hogy a kivitelezés során az elhagyatott sportpálya területéről 3200 négyzetméter burkolatot szedtek fel, így 1700 négyzetméterrel növekedett a zöldfelület a parkban. Ezen felül a „bejárati útvonalak mentén burkolt pihenőhelyek kerültek kialakításra, utcabútorokkal, valamint ivókúttal és illemhellyel, továbbá padok, hulladékgyűjtők, kerékpártárolók is telepítésre kerültek”.

A park központi részében egy ivókútat, illetve egy okos oszlopot is kialakítottak, amely wifijelet sugároz a területen. A multifunkciós sportpálya mellett pedig egy teljesen automatizált illemhelyet is létesítettek pelenkázóval. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink