Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Két magyar beteg halt meg koronavírusban

Létrehozva:

Mindössze 8 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést.

A 8 új fertőzöttel 4094 főre nőtt a hazánkban beazonosított koronavírusos (COVID–19) betegek száma – írja a Koronavirus.gov.hu kormányzati portál. Az elmúlt 24 órában 2 újabb fertőzött halt meg, így 572-re nőtt az elhunytak száma, 2590-en pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 940 fő. Az aktív fertőzöttek 39%-a, az elhunytak 60%-a, a gyógyultak 48 %-a budapesti. 184 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 14-en vannak lélegeztetőgépen.

Megszűnt a veszélyhelyzet, de életbe lépett a járványügyi készültség. A veszélyhelyzet megszüntetését az tette lehetővé, hogy sikeres volt a járvány elleni védekezés első szakasza. Más országokkal ellentétben el tudtuk kerülni a tömeges megbetegedéseket és a több ezres haláleseteket. Ugyanakkor a járványveszély nem szűnt meg, így a járványügyi készültség fenntartására és néhány alapvető védelmi intézkedésre továbbra is szükség van.

A maszk viselése továbbra is kötelező az üzletekben, illetve a tömegközlekedési eszközökön. A maszkot helyettesítheti a szájat és az orrot eltakaró sál, vagy kendő is. A 65 év felettiek külön délelőtti vásárlási sávja megszűnt.

Cikkünk korábbi változatában – szándékunktól függetlenül, vagyis véletlenül – a vasárnapi adatokat osztottuk meg. Az érintettektől elnézést kérünk!

Legnépszerűbb cikkeink