Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A Nemzeti Banknak köszönhetően nem kell hegyet mászni a Széll Kálmán téren

Létrehozva:

Vitézy Dávid a Facebook-oldalán jelentette be, hogy szerdán dönt a Fővárosi Közgyűlés a Széll Kálmán tér átépítéséről.

A Budapest Fejlesztési Központ vezérigazgatója azt közölte,

„Ha elfogadják a tervezetet, a tér közepéről a Városmajor felé egy szintváltás nélküli, a Várfok utca alatti átjáró jöhet létre a gyalogosok és kerékpárosok számára.

A volt Posta-palota felújításának kezdetekor, néhány évvel ezelőtt az épület új tulajdonosával, a Magyar Nemzeti Bank projektcsapatával közösen felélesztettük ezt a tervet, mely nem csak szintbeli, akadálymentes átjárást teremtene a Városmajor felé a térről, de új bejáratot nyitna a volt Posta-palota, új nevén Buda Palota gyönyörű épületébe, az itt létesítendő Pénz- és Banktörténeti Múzeumba is.

A beruházást a Magyar Nemzeti Bank valósítja meg, de az átjáró természetesen közterület maradna.

Az érintett II. és XII. kerületek már megadták beleegyezésüket, a Fővárosi Közgyűlés szerdán fogja – így jó eséllyel megvalósul a Széll Kálmán tér felújításának ezen, a korábbi tervünkből eddig elmaradt, hiányzó eleme.”

Vitézy Dávid

A Széll Kálmán tér közepéről a Városmajor felé egy szintváltás nélkü… li áttörés a Várfok utca alatt a gyalogosok és kerékpárosok számára régi tervünk volt, de sajnos a tér felújításának 6 évvel ezelőtti programjából forráshiány miatt a BKK-ban törölnünk kellett, pedig az építész stúdió győztes koncepciójának is része volt.

Legnépszerűbb cikkeink