Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Gál Kristóf: Gyökeret vertem a jobb oldali kaspóban

Létrehozva:

Interjút adott az operatív törzsi tájékoztatókon rendszeresen szereplő, színész végzettségű rendőrségi szóvivő.

„Március 13-án kapcsolódtam be és összesen 97 tájékoztatón voltam ott, egy idő után már kisajátítva a rendezői jobb oldalon található kaspót, mintegy gyökeret verve benne”, mondta el Gál Kristóf rendőrségi szóvivő a Szeretlekmagyarország.hu-nak adott interjújában. Az operatív törzsi napi tájékoztatókon rendszeresen látható Gál színészként végzett, majd nyomozó lett, végül rendőrségi szóvivő.

Egy idő után észrevette, hogy megismerik az emberek, ami korábban sem volt ismeretlen neki, de a koronainfós szereplései után már a fiatalok is megismerték, volt, hogy nagyobb húst adott neki egy huszonéves pultos lány. A naponként jelentkező tájékoztatókkal kapcsolatban kettősek az érzései, egyrészt biztonságérzetet adott a dolog, másrészt viszont „nem vagyok biztos abban, nem vált-e a mindennaposság miatt kicsit súlytalanná a dolog.”

A mémekről is beszélt Gál: „Akadt néhány rosszindulatúbb, de a legtöbb vagy a vicces oldaláról fogta meg a dolgot.” A  kaspó, a tojástartó, vagy a színező „a jófajta kreativitást hozták ki az emberekből”.

Beszélt a Müller-Gál ölelkezős fotóról is: „Megszerettük egymást tisztifőorvos asszonnyal, azzal sem árulok el nagy titkot, hogy egy ideje már Cilinek szólítom és tegeződünk. Amikor vége lett az adásnak és elaludtak a piros lámpák a kamerán, valahogy adta magát ez a gesztus.”

Budapest, 2020. június 17.
Müller Cecília országos tisztifõorvos és Gál Kristóf rendõr alezredes, az Országos Rendõr-fõkapitányság (ORFK) szóvivõje megöleli egymást, balról Kiss Róbert rendõr alezredes, a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelõs operatív törzs ügyeleti központjának munkatársa az operatív törzs utolsó alkalommal megtartott online sajtótájékoztatója után 2020. június 17-én. A tájékoztatón Müller Cecília közölte, hogy mindössze egy új koronavírus-fertõzöttet regisztráltak az elmúlt 24 órában. Az adatok továbbra is kedvezõek, a gyógyultak száma 2547, ez a háromszorosa az aktív fertõzöttek számának. A 964 aktív fertõzött közül 210 ember van kórházban, 16-an szorulnak gépi lélegeztetésre. Az elmúlt 24 órában két idõs, krónikus betegségben szenvedõ ember halt meg.
MTI/Balogh Zoltán

Legnépszerűbb cikkeink