Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Vihart kavart a Fidesz szellemi hátországában Németh Zsolt nyilatkozata

Létrehozva:

Az Országgyűlés külügyi bizottságának fideszes elnöke arról beszélt, Kövér Lászlónak nincs igaza, mert „a nemzetellenes is a nemzet része, ha tetszik, ha nem”.

A Népszava arról kérdezte az ősfideszes, pártlapító, a határon túliakkal kapcsolatos politikában máig számottevő Németh Zsoltot, miért volt szükség a baloldal árulását és szabadkőműves összeesküvést emlegetni Trianon kapcsán, mint tette Orbán Viktor, Semjén Zsolt és Kövér László, vagy hogy utóbbi miért minősítette nemzetellenesnek az ellenzéket.

A bizottsági elnök ellentmondott párttársainak, és közölte, ellenzék is a nemzet része:

„Szerintem az is része a nemzetnek, aki saját maga tagadja meg egy adott nemzettel az azonosulást! A “nemzetellenes” is a nemzet része, ha tetszik ha nem!”

Németh emellett üdvözölte az ellenzék részéről tapasztalt törekvést a határon túli magyarok ügyének konszenzuálissá tételére; valamint megvédte a kormányközeli újságírók által megtámadott Romsics Ignác történész-akadémikust is.

A fideszes megmondóemberek  Facebookon reagáltak az interjúra. Szentesi Zöldi László közölte, „ha Németh Zsolt, a Fidesz alapítója a Népszavában két ilyen kemény állítást tesz,

ha nyíltan nekimegy Kövérnek és a „kultúrharcban” egyértelműen állást foglal,

és véletlenül sem a jobboldali közösség hatalmas többsége által támogatott Szakács mellett, annak sokkal komolyabb a jelentősége, mint első ránézésre tűnik.”

Valamint üdvözölte, hogy Szijjártó Péter a külügyminiszter (azaz nem Németh Zsolt).

A Romsicsot megtámadó Szakács Árpád pedig a baloldali, kormánykritikus ellenzékhez sorolta a kormánypárt vezető politikusát:

„Ha Romsics Ignácnak ilyen barátai vannak, mint Németh Zsolt, akkor nincs szüksége több ellenségre.

Jó csapat: Németh Zsolt, Lendvai Ildikó, Bolgár György…hajrá…hajrá…Még a Padödöt kellene bevenni, akkor félelmetesebbek lennének.”

Security Check Required

No Description

Legnépszerűbb cikkeink