Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Benedek Tibor Arénára nevezné át a Duna Arénát a Nemzeti Sport

Létrehozva:

A portnapilap azt kezdeményezi, hogy a csütörtökön elhunyt Benedek Tibor nevét vegye fel a 2017-es vizes világbajnokságra épített Duna Aréna.

A Nemzeti Sport Online-on megjelent közlemény szerint a háromszoros olimpiai bajnok – aki hosszan tartó súlyos betegség után, életének 48. évében hunyt el – a legtöbb magyar olimpiai bajnokkal büszkélkedő sportág, a vízilabda egyik legnagyobb egyénisége volt.

„Megérdemli az emléke, hogy méltóképpen tisztelegjünk előtte. A csütörtök esti mécsesgyújtás

a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszoda, Benedek Tibor második otthona előtt

ilyen tisztelgés volt. Ezrek zarándokoltak el a hajnalban elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó portréjához. A sor vége a Margit hídnál kanyargott. A nagyrészt spontán esemény a szervezők szándékától függetlenül önálló életre kelt, nemzetegyesítő aktussá nemesedett” – olvasható a honlapon.

A közlemény kiemeli, az ország jeles uszodái legendás sportemberek, úszók, vízilabdázók nevét viselik. „Benedek Tibor egyiküknél sem volt kisebb sportember. Ha valaki méltó névadónak, akkor az ő” – írták.

(Az MTI eredeti hírében még az szerepelt, az Origo közölte, ők indították a kezdeményezést.)

A Partizánon Benedek Tiborra emlékező Takács Márton viszont azt mondta, a Duna Aréna nem lenne jó hely, más létesítményt kellene Benedekről elnevezni.

Legnépszerűbb cikkeink