Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Tett és Védelem Alapítvány: Karácsony és Szálasi összemontírozása nem büntetendő, de sértő

Létrehozva:

A zsidó civil szervezet éppen olyan ízléstelen és kerülendő példaként tekint a képre, mint amikor a Magyar Narancs Hitler-bajusszal ábrázolta Orbán Viktort.

A Tett és Védelem Alapítvány is kifejtette álláspontját a budapesti Fidesz Facebook-oldalán megjelent fotómontázzsal kapcsolatban, melyen, mint az ismert, Karácsony Gergely budapesti főpolgármester fejét ábrázolták Szálasi Ferenc nyilas diktátor és kivégzett háborús bűnös testén.

Közleményükben azt írták, „a kérdéses kép nem felel meg a Btk. 333. §-ban rögzített tényállásnak a nemzeti szocialista vagy kommunista rendszerek bűneinek nyilvános tagadásáról, ugyanis a nemzeti szocialista népirtás vagy más, emberiesség elleni cselekmények tényét nem tagadja, nem vonja kétségbe, nem tünteti fel jelentéktelen színben, és nem törekszik igazolni azt”.

Mindazonáltal a Tett és Védelem Alapítvány szerint a kép a politikai véleménynyilvánítás sértő képi módját választotta, mely

tiszteletlen a holokauszt áldozataival, túlélőivel, illetve ezen személyek rokonaival szemben.

A Tett és Védelem Alapítvány éppen olyan ízléstelen és kerülendő példaként tekint a képre, mint amikor a Magyar Narancs olyan bajusszal ábrázolta Orbán Viktor magyar miniszterelnököt, mint amelyet hírhedt módon Adolf Hitler náci diktátor is viselt.

Az effajta sértő képek, ízléstelen véleménynyilvánítások nem lehetnek a magyar politika- és médiakultúra részei – közölték. (PH)

Legnépszerűbb cikkeink