Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Lehet 500 fősnél kisebb koncerteket tartani

Létrehozva:

Fotó: Pixabay

Mehetnek a „zenés, táncos rendezvények”.

Szerda éjjel megjelent a koronavírus-járvány miatti veszélyhelyzet megszűnéséről szóló kormányrendelet, amelyben sok egyéb intézkedés mellett szó van a „zenés, táncos rendezvényekről” is – szúrta ki az Index. A rendelet azt írja:

A zárt helyen vagy a nem zárt helyen tartott zenés, táncos rendezvény – függetlenül annak nyilvános vagy nem nyilvános, valamint alkalmi vagy rendszeres jellegétől – abban az esetben tartható meg, ha a rendezvény helyszínén a jelenlévők létszáma (beleértve az ott foglalkoztatott személyeket) egy időben nem haladja meg az 500 főt.

A korlátozások enyhítésével korábban még csak azt engedélyezték, hogy vendéglátóhelyeken szóljon élő zene, a kisebb koncertek engedélyezése a zeneipart érintő jelenlegi legsúlyosabb korlátozást szünteti meg részben.

Ugyanakkor mivel a rendelet egyelőre csak az 500 fősnél kisebb rendezvényeket engedélyezi, a nagy nyári fesztiválok sorsa továbbra is kérdéses, hiszen azokon nyilvánvalóan ennél jóval többen lennének jelen egy időben. Pedig, bár a legnagyobbakat – például a Szigetet és a Voltot – lefújták, több kisebb fesztivált (EFOTT, Orfű, SZIN) terveznek megtartani, mindet augusztus utolsó hétvégéje körül – teszi hozzá a lap.

Legnépszerűbb cikkeink