Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

„Gyalázat” – A WHO tiltakozott a Nápolyban tartott tömeges fociünneplés miatt

Létrehozva:

Gyalázatnak nevezte a labdarúgó Olasz Kupa döntőjének megnyerése miatt Nápolyban, minden óvintézkedés felrúgásával rendezett tömeges ünneplést csütörtökön Ranieri Guerra, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgató-helyettese. Az intenzív osztályokon április 7. óta először nőtt a kezeltek száma.

Ranieri Guerra, az olasz közszolgálati televízióban ítélte el a szerda este Nápolyban történteket. A helyi labdarúgócsapat, a Napoli szurkolói az Olasz Kupa megszerzését ünnepelve elözönlötték a város utcáit,

semmilyen óvintézkedést nem tartva tiszteletben. Nem tartották be a minimális távolságtartást és szájmaszkot sem viseltek.

A polgári védelmi hatóság adatai szerint április 7. óta először emelkedett az intenzív osztályokon kezelt betegek száma. Öt új fertőzött került lélegeztetőgépre, az adatot mégis figyelemre méltónak nevezték, hiszen több mint két hónap óta nem fordult elő, hogy a súlyos betegek száma egy nap alatt nem csökkent, hanem emelkedett.

Az aktív fertőzöttek száma 23 101, a gyógyultaké túllépte a 180 ezret. Kórházban valamivel több mint 2800 beteget kezelnek. A halottak száma egy nap alatt 66-tal emelkedett, így elérte a 34 514-et.

A halottak száma több nap után ismét ötven fölé ugrott.

A gyógyultakat és halottakat is számolva a diagnosztizált fertőzöttek száma elérte a 238 159-t. Egy nap alatt 333 új fertőzöttet szűrtek, közülük 216-ot továbbra is Lombardia tartományban, ahol 36 beteg halt meg. A korábbi napokkal ellentétben csak négy tartományban nem szűrtek új fertőzöttet a korábbi kilenchez képest.

A Közegészségügyi Hivatal (Iss) adatai szerint február óta valamivel több mint 3800 kiskorú betegedett meg a Covid-19 fertőzésben. Közülük 2,4 százalék szorult kórházi kezelésre.  (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink