Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Németországba megy a hírhedt kokainbáró, miután 33 évet ült

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Forrás: Shutterstock

Carlos Lehder Rivas 70 éves, ő volt Pablo Escobar jobbkeze.

Az amerikai hatóságok kiadtak kedden Németországnak egy hírhedt volt kolumbiai kokainbárót, a német állampolgársággal is rendelkező Carlos Lehder Rivast, miután 33 évet töltött le amerikai börtönben, írja az MTI.

A most 70 éves Lehder az egyik legismertebb vezetője volt a „medellíni kartellnek”, amely a 70-es, 80-as években nagy mennyiségű kokaint csempészett az Egyesült Államokba. Lehder éveken át jobbkeze volt a kartell egy másik vezetőjének, Pablo Escobarnak.

A kolumbiai rendőrség 1987-ben tartóztatta le, és azonnal kiadták Washingtonnak. Mint a Business Insider című lap jelentette, Escobar juttatta a kolumbiai hatóságok kezére őt, mert egy vita során megölte a kartell egyik bérgyilkosát.

Lehdert az Egyesült Államokban életfogytig tartó börtönre ítélték, de később hajlandó volt együttműködni az amerikai hatóságokkal, és részt vett egy tanúvédelmi programban, így büntetését nem kellett végig letöltenie.

Németországban már nem fenyegeti az a veszély, hogy bebörtönzik, a Der Spiegel szerint egy nonprofit szervezet fogja gondját viselni.

Legnépszerűbb cikkeink