Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

5,2 milliárd forintból épül sportközpont Zalaegerszegen

Létrehozva:

Sport- és rekreációs központ épül Zalaegerszegen: a komplex turisztikai fejlesztés a Modern Városok Program, valamint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, 5,2 milliárd forint költséggel valósul meg a város Alsóerdő nevű részén.

A sport- és rekreációs központ az élet újraindításának reményt keltő mozzanata: azt szimbolizálja, hogy a

„nehéz hónapok után visszatérhetünk az ország gyarapodó, felívelő ösvényére”

– mondta a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán Zalaegerszegen, a projektindító sajtótájékoztatón. Dömötör Csaba kiemelte: az alsóerdei sportközpont meghatározó közösségi tér, közösségépítő hely, generációk találkozási pontja lesz. A hagyományokra építkező beruházás a

„feltörekvő város fontos mozaikdarabkája”

– fogalmazott Dömötör.

A beruházások közül kiemelte a Modern Városok Program keretében épülő új uszodát, a múzeum és a színház épületének felújítását. Vigh László, a térség fideszes országgyűlési képviselője a térségi fejlesztésekről szólva arról számolt be, hogy a 45 milliárd forintból, Zalaegerszegen épülő járműipari tesztpálya 65 százalékos készültségben van. Kitért arra is, hogy 170 milliárd forintból épül fel a várost és az M7-es autópályát összekötő kétszer kétsávos gyorsforgalmi út, amelynek első ütemét várhatóan augusztusban adják át.

Ismertetése szerint az alsóerdei létesítmény olyan környezetet biztosít, ahol a kisgyermekes szülök, idősek és fiatalok tiszta, rendezett környezetben tölthetik el szabadidejüket. Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) arra hívta fel a figyelmet, hogy az Alsóerdő 240 hektáros területe egyszerre üdülő-, panoráma- és sétaerdő. Elmondta, hogy a fejlesztés kizárólag önkormányzati területet érint.

A sport- és rekreációs központ tervezésekor a környezetvédelmi szempontokat és a sportszervezetek javaslatait figyelembe vették – fűzte hozzá. A fenntartható fejlesztéssel, a volt napközis tábor teljes felújításával olyan központot alakítanak ki, amely a turizmus mellett a zalaegerszegieket szolgálja – hangsúlyozta. A sportcentrum területén kalandparkot, sípályát és játszóparkot, míg a rekreációs központban KRESZ-parkot, multifunkciós sportpályát, kültéri kosárlabdapályát alakítanak ki. Megújul a füves sportpálya, a létesítményben egyebek között rekortán burkolatú futópályát, salakos kerékpárpályát, játszótereket alakítanak ki.

A sportcentrum környezetében parkolók, járdák épülnek, megújul a kerékpárút, fákat ültetnek és parkosítják a területet. A projekt kertében fejlesztik majd a búslakpusztai lőteret, felújítják a TV-tornyot és környezetét, erdei túraútvonalakat és terepkerékpárutakat építenek ki. A Településfejlesztési Operatív Program 1,2 milliárd forint, valamint a Modern Városok Program 4 milliárd forint támogatásával megvalósuló beruházást a tervek szerint 2021 őszén adják át. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink