Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Túszul ejtették Kína egyik leggazdagabb emberét

Létrehozva:

Forrás: Twitter

Nem tudni, a gyors menekülésnek ahhoz van-e köze, hogy kifizették a váltságdíjat.

Családjával együtt túszul ejtették és több órán át tartották fogva Kína egyik leggazdagabb emberét, az elektromos háztartási berendezéseket gyártó Midea alapítóját. A 77 éves Ho Hsziang-csien (He Xiangjian) 24 milliárd dolláros vagyonával a Forbes listája szerint a 45. leggazdagabb ember a világon.

Az üzletembert vasárnap öten támadták meg otthonában a Kanton (Kuangtung) tartományban lévő Fosanban. A rendőrséghez beérkezett segélykérő hívás arról szólt, hogy a támadóknál robbanóanyag is van.

A rendőrség először csak annyit közölt, hogy egy Ho vezetéknevű ember szabadon bocsátásáról tárgyalnak. Később derült csak ki, hogy a gazdag üzletembert rabolták el, amikor a sikeres kiszabadulás után a Midea-csoport közösségi oldalán köszönetét fejezte ki a rendőrségnek.

Amikor a támadók rátörtek a családra, a cégtulajdonos fiának sikerült elmenekülnie. A fiú átúszott egy folyón, ezután tudta értesíteni a rendőrséget.

A rendőrség tárgyalója ezután vette fel a kapcsolatot a túszejtőkkel, akik néhány óra múlva szabadon engedték a családot. A túszejtés során senki nem sérült meg.

Arról nincs szó a hírben, hogy a gyors menekülésnek ahhoz van-e köze, hogy egyszerűen kifizették a – vélhetően tetemes – váltságdíjat. (Index/CNN)

Legnépszerűbb cikkeink