Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek oktatási intézmények

Létrehozva:

Képünk illusztráció / Fotó: Pesti Hírlap

Már az erről szóló hitelszerződést is aláírták.

50 milliárd forintból akarnak köznevelési intézményeket, tehát iskolákat, és iskolai sportlétesítményeket építeni a következő években. Ezt Varga Mihály pénzügyminiszer jelentette be saját Facebook oldalán.

Varga már alá is írta a hitelszerződést az Európia Tanács Fejlesztési Bankkal (CEB). A miniszter szerint az alacsony kamatozású és hosszú lejáratú hitelből iskolák, sportcsarnokok, tornatermek, valamint uszodák épülhetnek és újulhatnak meg. A fejlesztések közel 10 ezer fiatal oktatását és sportolását támogatják.

Számszerűsítve ez azt jelenti, hogy a tervek szerint az 50 milliárd forintból 8 iskola, 16 osztályterem, 20 tornacsarnok, 26 tanmedence, és 17 kézilabdacsarnok épül majd.

A miniszter emlékeztetett, hogy Magyarország 2016-ban kötött először az oktatási intézmények fejlesztéséről szóló hitelszerződést az Európa Tanács Fejlesztési Bankkal, valamint az Európai Beruházási Bankkal 15-15 milliárd forint értékben. Mint mondta: több mint 80 oktatási intézmény újult meg és mintegy 50 sportlétesítmény épült.

A bank egyébként eddig több mint 2 milliárd euró összegű finanszírozást nyújtott magyarországi projektek megvalósításához a szociális célú fejlesztések területén, mióta 1998-ban Magyarország is részvényese lett.

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek iskolák

Ötvenmilliárd forintból épülhetnek iskolák és iskolai sportlétesítmények Magyarországon a következő években. Erről írtam alá kedvezményes…

 

Legnépszerűbb cikkeink