Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kétszer akart ugyanoda betörni, kétszer elfogták

Létrehozva:

Nagyon kellett onnan valami.

„Ötletszegény betörőnek” hívja a rendőrség azt a férfit, aki kétszer próbált meg ugyanoda betörni. A pesterzsébeti járőrök június 8-án kaptak bejelentést arról, hogy valaki ki akarja rabolni a Kossuth Lajos utcai telefon szaküzletet. A járőrök 3 per múlva a helyszínen elfogták a 46 éves H. Bélát, és megtalálták nála a feszítővasat is, amivel az ajtót akarta kinyitni. A férfit előállították a kerületi rendőrkapitányságra, ahol lopás bűntett kísérlet miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Három nap múlva újabb bejelentés érkezett a rendőrsére, mivel egy férfi betört ugyanabba a boltba, de mivel megszólalt a riasztó, ezért elmenekült. A rendőrök ebben az esetben is gyorsan kiértek, és pár utcával arrébb elkapták a feltételezett elkövetőt: H. Bélát. A rendőrök az adatgyűjtések során megállapították, hogy a férfi második próbálkozására már bejutott az üzletbe, ahol telefonokat, határidőnaplót és szivacsalátéteket készített össze, azonban a riasztó megzavarta és üres kézzel elmenekült.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX. és XXIII. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói H. Bélát lopás bűntett kísérlet miatt ismét őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, amit az illetékes bíróság június 13-án elrendelt.

Legnépszerűbb cikkeink