Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Végrehajtást kezdeményeznek Márki-Zay Péterrel szemben, mert nem fizetett

Létrehozva:

A hódmezővásárhelyi polgármester 3 hete nem fizette meg a bíróság által megítélt kétszer 400 ezer forintos sérelemdíjat két kormánytisztviselőnek.

Végrehajtást kezdeményez Márki-Zay Péterrel szemben a Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízott és a szegedi járási hivatal vezetője – tájékoztatott a megyei kormányhivatal sajtószolgálata pénteken.

A közlemény szerint Hódmezővásárhely polgármestere mind ez idáig nem fizette meg azt a május 18-án megítélt sérelemdíjat, amelyet a másodfokú bíróság azért rótt ki rá, mert valótlan állításokat tett közzé közösségi oldalán Juhász Tünde Csongrád-Csanád megyei kormánymegbízottról és Holubán Csilla szegedi járási hivatalvezetőről. Az államigazgatási vezetők ezért

kénytelenek végrehajtási eljárást kezdeményezni a jó hírnevüket megsértő polgármester ellen.

Mint írták, az eset azért is szomorú, mert a 400-400 ezer forintos sérelemdíjat a hivatalvezetők a vásárhelyi kórháznak ajánlották fel jótékony adományként.

Márki-Zay Péter a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet idején gyakorlatilag a saját városának egészségügyi intézményétől vonja meg a támogatást, holott korábban saját nyilatkozatában üdvözölte és minden vásárhelyi nevében megköszönte a felajánlást, továbbá ígéretet tett a sérelemdíj önkéntes teljesítésére – olvasható a közleményben.

A hivatalvezetők úgy fogalmaztak, rendkívül sajnálatos, hogy egy megyei jogú város polgármestere nem tanúsít jogkövető magatartást és ezáltal a vásárhelyieket károsítja. A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal vezetői bíznak abban, hogy a végrehajtási eljárás eredményes lesz, és a kórház megkaphatja a felajánlott adományt – írták. (MTI)

Legnépszerűbb cikkeink