Nagyvilág

Csak júliusban érkezik a magánvasút a Délibe

Published

on

A Regiojet vonata Bécsben / Forrás: Regiojet

A Regiojet magánvasút tavaly jelentette be, hogy idén júniusban elindul napi két pár Prága-Bécs-Budapest járata, de a koronavírus miatti korlátozások okán az új vonatok indulási időpontja július elejére csúszik, és egyelőre csak napi egy pár vonat várható.

Tavaly jelentette be a Regiojet cseh magánvasúti szolgáltató, hogy idén júniustól Budapestig hosszabbítja Prága-Bécs vonatait. A Regiojet szóvivője azonban a Magyar Nemzetnek azt írta, a cég a járványhelyzet miatti korlátozások teljes feloldására vár, ezért a budapesti hosszabbítás egyelőre várat magára.

A Csehországban évek óta több vasútvonalat és nemzetközi expresszbuszhálózatot működtető cég a lapnak azt mondta, az egyes államok által elfogadott általános utazási korlátozások teljes megszüntetésére várnak. Amint ez megtörténik, megkezdik a Prága–Bécs vonataik újbóli megnyitásának folyamatát, amely az első lépés, hogy a Budapestre közlekedő járatokat üzemeltessék.

Az Iho.hu szakoldal úgy tudja, a budapesti vonatok indulási időpontja július 3-a. Azt is írják, a tervek szerint egyelőre csak egy budapesti járatpár lesz, amely 5:20-kor indul Prágából, 9:30 körül lesz Bécsben és 12 óra körül érkezik a Déli pályaudvarra. A párja 15:45-kor indul vissza Budapestről, és Bécsen át 22:45-kor érkezik Prágába.

A Regiojet vonatok üzemeltetője Magyarországon a Continental Railway Solution Kft. nevű magáncég, Ausztriában a WESTbahn GmbH lesz.

Legnépszerűbb cikkeink

Exit mobile version