Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Idén is 3,5 milliárd forintot kapott egy alapítvány Rogán minisztériumától

Létrehozva:

Közel 3,5 milliárd forinttal támogatja a Miniszterelnöki Kabinetiroda 2020-ra is a Batthyány Lajos Alapítványt.

A Hvg.hu találta meg az összeget, és közben kiderült, hogy már tavaly is közel ennyi költségvetési támogatást kapott az alapítvány. Az összegből további szervezeteket támogattak, köztük a kormányközeli Alapjogokért Központot működtető kft.-t.

Az 1991-ben Antall József miniszterelnök kezdeményezésére létrejött alapítvány kuratóriumának 2018 végéig tagja volt például a Fidesz EP-képviselője, Szájer József, kuratóriumi elnöke pedig Martonyi János korábbi külügyminiszter volt. 2018-ban ők viszont kiléptek, és a kuratórium tagja lett például Kobza Miklós, Orbán Viktor korábbi fotósa, az MTVA volt sajtófőnöke, a kuratórium vezetését pedig Dezső Tamás történész, az ELTE BTK korábbi dékánja, a Migrációkutató Intézet vezetője vette át.

A „magyar nemzet iránt elkötelezett, az európai egység irányába mutató, a közös keresztény értékek és a demokratikus, képviseleti kormányzás alapján álló magyar közélet támogatására” létrehozott szervezetet mindig is támogatták valamilyen mértékben a mindenkori kormányok, 2011-ben azonban például még csak 3,2 millió forintot kapott a központi költségvetésből, és 17,5 milliót a Fidesz pártalapítványától.

Legnépszerűbb cikkeink