Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Rendőrség: Kizárólag emberi felelőtlenség áll a balesetek mögött

Létrehozva:

A hatóság szerint a balesetek nagy része visszavezethető valamilyen emberi mulasztásra.

A tavalyi 16 ezer személyi sérüléses közlekedési baleset hátterében szinte kizárólag az emberi felelősség áll Jámbor István ezredes, Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti szakirányító osztályának vezetője szerint – írja a Police.hu.

A rendőrség szerint a laikusok úgy vélik, hogy a balesetek a forgalom velejárói, azonban emberi mulasztást, elhibázott döntést nem lehet véletlenül bekövetkezett eseménynek felfogni. Jámbor elmondta, hogy a rendőrség a sérüléses balesetek esetében mindig megvizsgálja az oda vezető utat, az elhárítás lehetőségét, a jármű műszaki állapotát amik mind befolyásolhatják a történéseket.

„A személyi sérüléses balesetek 99 százalékáért a közlekedő ember a felelős, a maradékért pedig a vadon élő és a háziállatok. Így nem jellemző, hogy az út hibája vagy a sors fintora egy elvesztett emberélet”

– írja a platform. Az ezredes hozzátette, hogy Magyarországon tavaly 58 befejezett emberölés történt, míg a balesetek 600 áldozata közül 300-nak az életét egy másik ember vette el.

Legnépszerűbb cikkeink