Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Karácsony szerint az előző városvezetés politikai alapon osztotta az útfejújításra szánt pénzt

Létrehozva:

Forrás: Pixabay

A főpolgármester úgy értelmezi, hogy a fideszes kerületi polgármesterek is csatlakoztak hozzá a „Budapest-adó” elleni harcban.

„Úgy veszem, hogy a kerületi fideszes polgármesterek is beálltak mellém a küzdelembe, amelyet az önkormányzatok megsarcolása és a Budapest-adó bevezetése ellen vívunk. Mert így lehet olvasni a kormánypárti sajtó címeit: közvetlen forrásokat kérnek a jobboldali kerületi polgármesterek. Igazuk is van, és persze nem csak ők kérik. Ilyen közvetlen forrás például a gépjárműadó, ami eddig a kerületeknek járt, de a kormány most el akarja vonni az önkormányzatoktól, zsebre akarja vágni. Küzdjenek ez ellen a fideszes polgármesterek is, velünk együtt” – írta közösségi oldalán Karácsony Gergely.

Karácsony ezzel azokra a vádakra reagált, hogy politikai alapon vontak el az útfelujításra szánt pénzből. emlékeztetett: „…az előző ciklusban az útfelújítási keret majd kétharmadát két fideszes kerület vitte el. Most sokkal igazságosabban és szakmai alapon döntünk: számos kormánypárti kerületben – az V., X., XX. és XXII-ben például – több felújítást tervezünk, mint ami az előző ciklusban megvalósult. De igaz, mintegy 200 milliárd forintnyi igényt nyújtottak be a kerületek, de mivel minden Budapesten megtermelt 100 forintból 97-et elvesz az állam, ebben a ciklusban 28 milliárdot tudunk erre a célra tervezni. Hogy ez is több legyen, ahhoz közösen kell megküzdenünk Budapest megsarcolása ellen” – írta.

Karácsony egyben arra is reagált, hogy Bajnai Gordon utcáját újítanák fel: „Bajnai Gordon speciel Londonban lakik, ott nem újítunk fel utat. Az ominózus út felújítását a kerület fideszes polgármestere kérte. Okkal tette, hisz van ott két óvoda, egy iskola, két templom, egy közért és lakik sok emberm, egyikük se az általam barátként tisztelt Bajnai Gordon.”

Legnépszerűbb cikkeink