Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Bécs és Budapest közt újraindul a FlixBus, több pihenőt iktatnak közbe

Létrehozva:

Fotó: Florian Fèvre/Wikipedia/CC BY-SA 4.0

Szigorú óvintézkedések mellett indulnak újra a távolsági buszjáratok. 

A FlixBus először Budapest és Bécs között közlekedő járatát indítja újra – tudatta lapunkkal a társaság. Eleinte mindkét fővárosból naponta 4-4 távolsági busz indul majd, egyes összeköttetések Győrt és a Bécsi repülőteret is érintik. Mivel a zöld buszszolgáltató folyamatosan, egyre több országban állítja vissza hálózatát, Bécsből egy átszállással további városok is elérhetők. A jegyek már foglalhatók online. A cég az utasigényekkel összhangban fokozatosan tovább bővíti útvonalhálózatát.

A tevékenység újraindításával párhuzamosan a FlixBus új, átfogó higiéniai és biztonsági intézkedéseket vezet be, melyeket szakértőkkel és a hatóságokkal együttműködésben alakított a jelenlegi helyzethez. A távolsági buszokat alaposan fertőtlenítik minden utazás után. A fel- és leszállás csak a hátsó ajtón keresztül lehetséges. Az utasok az érintésmentes jegyellenőrzést követően felszálláskor fertőtleníteni tudják kezüket a buszon elhelyezett szer használatával. A megállókban várakozókat arra kéri a vállalat, hogy tartsák az általánosan elvárt, legalább másfél méteres távolságot egymástól. A szájat és orrot takaró maszk viselése a felszállástól kezdve az utazás teljes időtartamán keresztül egészen a leszállásig kötelező. A fedélzeti mosdók a különleges higiéniai szempontok miatt egyelőre nem elérhetők, helyettük több pihenő lesz útközben.

Egyes országokban, ahol a FlixBus belföldi összeköttetéseket is kínál, már korábban elindultak a buszok, a következő hetekben pedig egyre több nemzetközi járat is elérhetővé válik. A cég arra kéri a határokon keresztül utazó ügyfeleket, hogy indulás előtt minden esetben ellenőrizzék az utazás során érintett országok beutazási feltételeit. Magyarország mellett például Németországban, Ausztriában, Portugáliában, Lengyelországban, Horvátországban, Csehországban, Szlovákiában, Olaszországban, Svédországban és Dániában is újra elérhető a FlixBus szolgáltatása.

Legnépszerűbb cikkeink