Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A rendőrség nem engedte meg Szél Bernadettnek, hogy betekintsen a Mátrai Erőmű nyomozati irataiba

Létrehozva:

Egyszer már engedték, hogy belenézzen a nyomozati anyagba egy másik ügyben, most, ugyanolyan helyzetben és érvelésre, elutasították az ez iránti kérelmét. A rendőrség szerint mivel elutasították a feljelentését, nem jogosult belenézni az iratokba.

A képviselő feljelentést tett a Mátrai Erőmű megvásárlása miatt, a nyomozati anyagot viszont nem engedték, hogy megnézze. Az esetet a saját Facebook-oldalán tette közzé, ebben leírja, hogy azért kért nyomozást, mert Mészáros Lőrincet 17 milliárdért „mentette ki” a járvány közepén az állam a Mátrai Erőműből – azaz ennyiért vette meg az üzletembertől az erőművet.

„Ennek mentem utána, büntetőfeljelentést tettem, kihallgatásra mentem a Labanc utcába, aztán elutasították a feljelentésemet de én jogaimmal élve látni akartam a nyomozati anyagokat. Én magam mondtam el a hatóságnak, például mit kell megnézniük, mert tudok róla, hogy vannak független vállalatértékelési dokumentumok – amiket amúgy én is akartam látni közérdekű adatkérés formájában, de azt megtagadták, most meg a hatóság is titkolja, egyáltalán mit csináltak nyomozás címszó alatt.” – írta felháborodva Szél.

Korábban már tett egy feljelentést, akkor a Soros-Juncker plakátkampány elleni, de akkor a BRFK együttműködő volt, és megengedték, hogy belenézzen az iratokba.

„Feljelentésem országgyűlési képviselőként, hivatalos személyi minőségemben tettem, ami a közvagyon, illetve az államapparátus törvényes működése ellen elkövetett bűncselekmények esetében megalapozza az ügyiratok megismerésével kapcsolatos érintettségem.” Erre hivatkozva kérte a dokumentumokat a Soros-Juncker és a Mártai esetében is viszont most ezt megtagadta tőle a rendőrség, mondván:

„feljelentői minőségében a feljelentésen és az eljárást megszüntető határozaton – melyet postai úton átvett – túli körben az iratok nem érintik, ezért iratmegismerési indítványát elutasítom.”

Szél hozzátette, hogy a rendőrség nem először alkalmaz kettős mércét. „A Soros-Juncker-plakátok ügyében nem végeztek semmilyen nyomozást, nyilván betekinthettem a nagy semmibe. Most más volt a helyzet, most értékeléseket, számításokat, dokumentumokat láthattam volna, úgyhogy hirtelen máshogy kellett értelmezni a jogszabályt.”

Szél Bernadett

A Klubrádió vendége voltam a „Megbeszéljük…”-ben! Röviden a lényeg… : „Szél Bernadett független országgyűlési képviselőt is megkérdeztük az ellenzék előtt álló lehetőségekről. Szerinte mivel „papírunk van” róla, hogy nincs demokrácia, parlamenti felszólalások helyett figyelemfelhívó akciókra van szükség fontos ügyekben, mint a kórházak kiürítése. Alternatív parlament létrehozását is javasolja.

 

Legnépszerűbb cikkeink