Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Mészáros Lőrinc és Tiborcz István korábbi cége 12,5 milliárdos támogatást nyert az állami hotelfejlesztési programban

Létrehozva:

Ezen a pályázaton nyert egy pár napos cég is 8 milliárdot.

Közel 12,5 milliárd forint támogatást nyert az Appeninn Vagyonkezelő Holding Nyrt. két leányvállalata a Kisfaludy-programban – tette közzé az Appeninn kedden, a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján, írja az MTI.

A balatonvilágosi székhelyű PRO-MOT HUNGÁRIA Ingatlanfejlesztő Kft.-t 7,35 milliárd forint, míg a balatonfüredi Solum-Invest Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Kft.-t 5,129 milliárd forint támogatásban részesíti a Kisfaludy 2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. A társaságok június 9-én vették kézhez a Kisfaludy szálláshely-fejlesztési konstrukció keretében meghozott támogatási döntést.

Az Appeninn május 26-án jelentette be, hogy a két leányvállalata által nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztésére és új szállodák létesítésére korábban benyújtott pályázat is pozitív elbírálásban részesült.

Az ingatlanbefektetésekkel és vagyonkezeléssel foglalkozó Appeninn Nyrt. 2019-ben 1,661 milliárd forint adózás utáni eredményt. A társaság idén sem fizetett osztalékot, a teljes egyedi adózott eredményt eredménytartalékba helyezte.

A cégben a Mészáros Lőrinc-féle Opus Global 29 százalékos részesedést jelentő részvénycsomagot vett meg korábban, amit 2018-2019-ben két részletben megvett tőle Orbán Viktor vejének, Tiborcz Istvánnak a cége, a BDPST Zrt. Utóbbi cég május végén jelentette be, eladja részesedését, a vevő a 10. leggazdagabb magyar Jellinek Dániel cége, az Indotek Group.

A Kisfaludy-programban nyert el 8 milliárdos támogatást három hotel fejlesztésére a 31 éves korábbi labdarúgó Sáfrány Tamás is egy pár napos cégével.

Legnépszerűbb cikkeink