Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Kásler Miklós: A diákok és a szülők is élvezték az online tanítást

Létrehozva:

A miniszter szerint igénylik, hogy nagyobb jelentősége legyen a digitális oktatásnak. 

Az emberi erőforrások minisztere a „Miniszteri percek” című videós sorozatának negyedik részében beszélt arról, hogy nagyra becsüli a pedagógusokat, amiért egy hétvége alatt át tudtak állni a digitális oktatára – írja a hvg.hu. Kásler szerint a diákok, a pedagógusok és a szülők is évezték az online tanítás előnyeit, majd hozzátette, hogy

„az a tömeges igény, hogy a későbbiek során nagyobb jelentősége legyen az ilyen oktatásnak.

Szóba került a tanárok fizetése, amiről úgy fogalmazott, hogy „a kormány kiemelt figyelmet fordít a pedagógusbérek folyamatos emelésére, ebben egységes a kormány és a pedagóguskas is.” A Nemzeti Alaptanterv módosításával kapcsolatban elmondta, hogy a különböző testületek, pedagógus szakszervezetek véleményezése után sikerült egy olyan „bázistartalmat kialakítani”, ami ötvözi magában az európai értékek és a nemzeti identitás legfontosabb elemeit, ugyanakkor korszerű ismereteket is átad.

A miniszter beszélt arról a digitális felületről is, amely a betegek kórtörténetét tartalmazza, a háziorvosoknál kell ezt felvinni. Kásler szerint „ez az egyik legbiztonságosabb adatbázis Magyarországon”. Hozzátette: ezzel egyszerűbbé vált a betegellátás, ugyanis minden betegséget, korábbi beavatkozást nyomon lehet követni a felületen.

Legnépszerűbb cikkeink