Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Tállai András: A főváros nem akar szolidarítani, Karácsony elherdálta a Lánchídra szánt pénzt

Létrehozva:

A Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára szerint szó sincs Budapest anyagi ellehetetlenítéséről.

Tállai András minderről a Magyar Nemzetnek beszélt. Mint mondta, a jövő évi költségvetés 857 milliárd forint önkormányzati támogatást tartalmaz, ami 16 százalékkal több a 2020-asnál, tehát 2021-ben 118 milliárddal többet kap a főváros. Emellett jövőre több beruházás és munkahelyteremtő fejlesztés is indul, aminek köszönhetően valószínűleg öt százalékos gazdasági növekedés várható Tállai szerint. Továbbá a Modern városok és a Magyar falu program keretében a kormány az önkormányzatokat is támogatni fogja 2021-ben. Ehhez társul még több uniós támogatás,

mindezek összértéke négyszázmilliárd forint.

Ugyanakkor Tállai elmondása szerint a főváros nem akarja kivenni a részét a járvány elleni védekezésből. Ennek keretében ugyanis szolidaritási hozzájárulás címén a fővárosi önkormányzatnak 21 milliárd forinttal többet kell fizetnie a szegényebb önkormányzatok megsegítésére, de még ezzel együtt is – mondta Tállai – 10 milliárddal több marad Budapestnél. Az államtitkár így fogalmazott a kormánylapnak:

„A jelek szerint a főváros politikai vezetői, élükön Karácsony Gergellyel, nem kívánnak részt venni ebben az együttműködésben, a szolidaritás nem jelent nekik semmit.”

Majd arról értekezett, hogy „egy alkalmas városvezető nem herdálta volna el a Lánchíd felújítására félretett pénzt”.

A főváros mintegy két héttel ezelőtt jelentette be, hogy újra kell tervezni a Lánchíd felújítását.

Legnépszerűbb cikkeink