Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Őszre elkészülhet a Hableány-katasztrófa emlékműve

Létrehozva:

Szijjártó Péter külügyminiszter árulta el, hogy már tervezik és várhatóan idén ősszel felavatják a Hableány sétahajó áldozatainak emlékművét Budapesten.

Szijjártó arról írt a posztjában, hogy hétfőn telefonon tárgyalt Kang Kjungvha dél-koreai külügyminiszterrel, aki köszönetet mondott Magyarországnak az egy évvel ezelőtti hajótragédia során mutatott szolidaritásért, és az egyéves évfordulón tartott megemlékezésekért. Továbbá elismerésüket fejezték ki egymásnak a koronavírus elleni védekezésben tett erőfeszítésekért.

„A koreai külügyminiszter köszönetet mondott azért, hogy Magyarország lehetővé tette a koreai vállalatoknál dolgozók beutazását Magyarországra, én pedig köszönetet mondtam a koreai vállalatok magyarországi beruházásáért” – írta Szijjártó Péter. Kiemelte, hogy

tavaly a koreai vállalatok döntöttek a legtöbb magyarországi beruházásról:

a Samsung SDI és az SK Innovation beruházásai nyomán Magyarország az elektromos autók iparának európai fellegvárává vált. A beruházásoknak köszönhetően a kereskedelmi forgalom is dinamikusan bővül, az első negyedévben 21 százalékkal nőtt, és megközelítette az egymilliárd dollárt.

Szoros az együttműködés a két ország között a nemzetközi politikában: Magyarország támogatja Korea ENSZ BT-tagságát, valamint szorgalmazza, hogy mielőbb megkezdődjenek a tárgyalások az Európai Unió és Korea közötti beruházásvédelmi megállapodásról – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter.

A teljes bejegyzést itt olvashatják:

Legnépszerűbb cikkeink