Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Lázár János most még nem lesz a Magyar Tenisz Szövetség elnöke – elhalasztották a tisztújító közgyűlést

Létrehozva:

Az MTSZ hétfőn éjjel a honlapján közölte, hogy az elnökség a járványügyi korlátozások fennállása miatt hozta meg döntését.

A tisztújító közgyűlésre azért kerül sor, mert május 13-án öt elnökségi tag – Bársony Farkas, Dudik János, Gém Péter, Molnár György és Viszló Csaba – lemondott tisztségéről – írja az MTI. Juhász Gábor főtitkár előzőleg jelezte, hogy

a szövetség pénzügyi helyzete miatt egy teljes körű pénzügyi átvilágításra volt szükség,

amelyet februárban – Richter Attila akkori főtitkár lemondása után – rendelt el az elnökség. Egy független pénzügyi tanácsadó cég április 21-én készült el az átvilágítással, melynek eredményeképpen az MTSZ valamivel több mint 3,5 milliárd forint konszolidációs kérelmet nyújtott be a kormányhoz az Emberi Erőforrások Minisztériumán keresztül.

Májusban a Vidéki Tenisz, a Teniszezők a Teniszért, valamint a Tiszta Tenisz mozgalom közösen bejelentette, hogy Bardóczky Kornélt javasolja a – jelenleg Szűcs Lajos által vezetett – MTSZ szakmai elnökjelöltjének. Kommünikéjükben hangsúlyozták, hogy alapelvként olyan elnökjelöltet, elnökségi tagokat és vezető tisztségviselőket támogatnak, akik nem voltak részesei az elmúlt évek vezetésének és döntéshozói testületeinek.

A Pesti Hírlap úgy értesült, hogy a szervezet elnöke Lázár János lesz, így azonban még várni kell a kinevezésére.

Legnépszerűbb cikkeink