Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

A körtér és a Petőfi híd között lesz villamospálya-felújítás most nyáron

Létrehozva:

Pótlóbuszos nyara lesz Dél-Budának.

A nyáron a Petőfi híd budai hídfője és a Karinthy Frigyes út között újítják fel a 4-es és a 6-os villamos pályáját, a felújítási munkálatok június 11-től augusztus 5-ig tartanak – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) hétfőn az MTI-vel.

E szakaszon utoljára az 1990-es évek végén végeztek nagyobb rekonstrukciót, most a korábbinál korszerűbb, könnyebben karbantartható vágányokra cserélik a nagy terhelésű Combino villamosok sűrű követése miatt elhasználódott sínpályát. Így a jövőben szükséges beavatkozások is gyorsabban elvégezhetők majd – írták az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A villamosok június 15-étől egy hónapig a Széll Kálmán tér és a Petőfi híd budai hídfője között viszik az utasokat. A Petőfi híd budai hídfője és a Móricz Zsigmond körtér, valamint Újbuda-központ között villamospótló autóbuszokkal lehet utazni.

Az előkészítő munkák idején, június 11-14. között, és a vágányfelújítás harmadik ütemében, július 15-től augusztus 5-ig a villamosok helyett a Corvin-negyed és a dél-budai végállomások között pótlóbuszok közlekednek majd.

A BKK felhívta az utazók figyelmét, hogy Dél-Buda és a belváros között a 4-es metró alternatív utazási lehetőséget kínál. A gépjárművel közlekedőknek a Petőfi híd, budai hídfő térségében, valamint a Corvin-negyed és a Baross utca között kell közúti korlátozásokra számítaniuk – közölték.

Legnépszerűbb cikkeink