Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Orbán: A következő nemzedéknek kell megvívnia a végső ütközetet

Létrehozva:

fotó: MTI/Czeglédy Zsolt

Egy másik nemzet sem bírt volna ki egy ilyen 100 évet, mint mi, mondta Orbán Viktor a sátoraljaúhelyi Centenáriumi Turulszobor avatásán.

Nincs a világnak egy nemzete sem, amely kibírt volna ilyen száz évet, de mi nemcsak kibírtuk, hanem ismét győzelemre állunk – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Sátoraljaújhelyen, szavait az MTI jegyezte le.

A Trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen felavatták a Centenáriumi Turulszobrot, a miniszterelnök pedig az ezt követően tartott beszédében kiemelte: a száz év magány korszaka véget ért, ismét vannak szövetségeseink, jó szomszédaink, akikkel együtt készülhetünk a jövőre.

Hangsúlyozta, hogy a következő évtized nem a fogyatkozásról és a veszteségekről, hanem a gyarapodásról és az országépítésről szól majd. „A mi nemzedékünk az, amely megfordíthatja Magyarország sorsát, beteljesítheti küldetését, és a győzelem kapujáig viheti az országot, de a döntő ütközetet az utánunk következő nemzedéknek kell megvívnia, a végső lépéseket nekik kell megtenniük” – vélekedett Orbán Viktor.

Legnépszerűbb cikkeink