Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Michael Jordan 100 millió dollárt ad szociális civil szervezeteknek

Létrehozva:

10 éven át folyósít a kosaras legenda 30 milliárd forintnyi összeget az elesettekért dolgozó civil szervezeteknek.

Michael Jordan legendás amerikai kosárlabdázó százmillió dollárt (30 milliárd forint) adományoz a következő tíz évben a rasszizmus elleni küzdelemre – közölte a Chicago Bulls egykori játékosának szóvivője pénteken, írja az MTI. A pénzt olyan szervezeteknek szánják, amelyek a társadalmi egyenlőségért, igazságosságért és az oktatási lehetőségek javításáért küzdenek.

Az 57 éves afroamerikai Jordan korábban felháborodással reagált a minneapolisi rendőrök durvaságára, amelynek áldozataként meghalt George Floyd. Úgy fogalmazott, hogy az eset „szomorú, igazán gyötrelmes és egyszerűen dühítő” volt.

Floyd halála erőteljes tüntetéshullámot váltott ki a rasszizmus, illetve a rendőri túlkapások ellen az Egyesült Államokban és világszerte. „Számít a feketék élete. Továbbra is azon leszünk, hogy megvédjük és javítsuk az afroamerikaiak életét, míg a mélyen gyökerező rasszizmust (…) országunkban teljesen ki nem gyomláltuk” – áll az észak-amerikai kosárlabda-szövetség (NBA) hatszoros bajnokának közleményében.

Legnépszerűbb cikkeink