Connect with us
Pesti Hírlap, sok élmény

Archív cikkek

Az Emmi és a BM eltérő kultúráját hangolja össze Kásler 1,2 milliót kereső tanácsadója

Létrehozva:

A védekezésben a két eltérő munkakultúrájú minisztérium között közvetít Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt elnöke. Ezért havi bruttó 1,2 milliót kap, de 5-kor kel, heti hét napot dolgozik. Illetve a meglévő rendszert elemzi.

Megírta a hvg.hu, hogy Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal volt elnöke havi 1,2 illiós fizetését ad tanácsokat Kásler Miklós Emmi-miniszternek. A megbízási díj jogcíme a következő: „Szakértői tevékenység a koronavírus elleni küzdelemmel kapcsolatos biztonsági és adminisztratív kérdésekben”.

Az oldal megkereste Balajtit is, hogy mondja el, mi a feladata, aki azt mondta: a védekezést irányító állami szervek, köztük a belügyminisztérium, a katasztrófavédelem és a rendőrség munkájának összehangolásában segít. Konkrétabbat is mondott: „Amikor egy törzsnél megjelenik egy feladat, összeszámolni például, hogy miből mennyi kell, ezeket végeztük. Az egész működési mechanizmust kellett átfordítani egymás nyelvére.” Kérdés, ezt miért nem az Emmi, a BM vag az Operatív Törzs végzi, írja a lap.

A Magyar Nemzet most cikket közöl arról, milyen fontos is Balajti (és a másik tanácsadó, Kollár Lajos) munkája. „Az adminisztráció átvizsgálása és gördülékenyebbé tétele, valamint az esetleges működési anomáliák kiküszöbölése a feladatom”, ismétli meg más szavakkal a hvg.hu-nak adott definíciót a munkájáról Balajti.

Azt mondja, össze kell hangolni a katonásabb BM és a döntően orvosokkal dolgozó Emmi kommunikációját. Ez pedig rengeteg munka, 6-kor kel mindennap, 200 km-et utazik naponta, heti hét napot dolgozik „semmivel sem dolgozom kevesebbet, mint amikor a kétezer fős titkosszolgálatokat irányítottam”.

A lecsengő járvány idejé a munkája is megválltozik „Most értékeljük az eddigi munkánkat és a még meglévő problémákat, hogy egy esetleges második járványhullám idejére felkészüljünk, meghatározzuk, mi az, amit el lehet hagyni a rendszerből, mert korábban esetleg fölöslegesen foglalkoztunk vele.”

Legnépszerűbb cikkeink